lördag 11 februari 2017

Drejat 2017

Här kommer 2017 års drejade alster. Alltid lika spännande att se hur glasyrerna blir, det är lite som ett lotteri. Först ut en stor kruka! Mamma föreslog att en snygg vildpelargon nog skulle göra sig bra i den. Det tror jag också, dags att börja leta.
 Sedan till årets nyhet i glasyrväg. Testade att doppa i Calles spillfärgshink, en salig blandning av glasyrspill som han har samlat på i flera år. Den blev härligt grafitgrå och högblank. Riktigt nöjd!

Den andra nyheten för i år var att tillverka ovala skålar. De görs i två delar som  sedan monteras ihop.
Sedan lite kryddkrukor. Testade att halvdoppa, med lite blandat resultat. Den ljusblå blev i det här fallet så tunn att den blev genomskinlig. Med kryddväxter i, och tillsammans med de andra två, tycker jag ändå att det blev helt okej.
En favorit från 2016 var att göra hål i skålarna. Perfekt till jordgubbar eller körsbärstomater som man kan skölja direkt i skålen. En till ljust ljust blå skål, här funkar glasyren lite bättre.
En av favoritglasyrerna är ändå oxblodsröd, som blir grön åt det turkosa hållet när den inte reduktionsbränns.
 Samma skål igen.
Dessa skulle blivit spännande mörkgröna. Man kan ana en grön ton i det svarta, men de blev ändå mest svarta.
Inlägget ska uppdateras med en högblank svart oval form när den gått igenom en till bränning, om allt går vägen. Man kan aldrig vara säker på slutresultaten, som sagt var.

2 kommentarer:

  1. Superfina! Vet inte vilka jag gillar bäst, de är fina allihopa./mamma Maud

    SvaraRadera