lördag 21 april 2012

Och så börjar jag om igen

En klok kvinna i syjuntan sa att så fort man inte är nöjd så ska man repa upp. Tyvärr är det sant. Är man inte nöjd under tiden man stickar kommer man inte vara det när man är klar heller. Och då är det ju både bortkastad tid (kanske) och bortkastat material. Så nu har jag börjat från början på lintröjan. Efter att ha stickat ett nystan ungefär. Inte så farligt mycket egentligen, och nystarten blir finare! :)


Överst: stickning som jag inte är nöjd med. Nederst: nystartad stickning.
Jag tycker att det var smart att börja om med ett nytt nystan utan att repa det gamla först. Då kan jag ju ångra mig, om jag skulle vilja. Plus att jag skjuter upp det tråkiga med att repa upp tills jag behöver garnet. Då är det säkert inte lika tråkigt. :)

8 kommentarer:

 1. Många smarta tankar! Bra att den nya öppningen kändes snyggare, även om jag inte tyckte det såg så farligt ut med den gamla. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ska få se den slående skillnaden! ;)
   Sedan var jag inte riktigt nöjd med ökningarna heller, så nu är jag mer noggrann med dem. Och det blir snyggare!

   Radera
  2. Det är bra! Det ligger något i att vara noggrann och göra om. :)

   Radera
 2. Hej Ester, vilken trevlig blogg du har. Du har. Roligt med en skapande och bred hobby – allt från stickning till stickling.
  Lycka till Pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och vilket bra namnförslag till bloggen..! "Från stickning till stickling". Passande nu på våren i alla fall. :) Kram!

   Radera
 3. ...eller som din mormor sa " sprätta och ta opp är sömmerskans lott" , skulle nog vara någon slags tröst, både till mig och henne själv. / kram, mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det rymdes mycket klokskap i henne! Även om jag får anstränga mig lite för att tycka att det är tröstande.. :) Kram!

   Radera
 4. Jo, man är inte den enda på hela jorden som sitter och sprättar opp, det finns en hel hord med sömmerskor som gör likadant, lite tröstande tycker jag nog att det är! / mamma

  SvaraRadera