torsdag 5 december 2013

Köksrenoveringen i bilder

Tänk att det äntligen blev klart! Sommaren och halva semestern arbetade jag intensivt med renoveringen, ibland väldigt långa dagar. Här kommer en resumé i bilder.

Efter att den tråkiga biten med allt underarbete äntligen var slut blev det dags att måla! Se så stort och rymligt köket är när det är helt tomt på, ja själva köket.
Sen högg vi tag i golvläggningen - det hade jag längtat efter! :)
Det var ganska trixigt att få till det runt dörrhålet samtidigt som golvet låg dikt an mot väggen. Men det gick till slut! Smidigt golv, Linoleumplattor från Forbo Forshaga. Här är det nästan klart:
Jag är mycket förtjust i det röd-vit-rutiga! :) Det påminner liksom lite om en jordgubbstårta! De vita rutorna ser förvisso ganska gula ut på bilden, vilket de också var i början. De vitnade dock efter hand. På tal om jordgubbstårta, detta smarriga bakverk blev jag bjuden på hos Wallinskaya, se så likt!
Efter golvet var det äntligen dags att ta tag i själva köket. Det kändes som att vi kommit lite närmare målet. Tur att jag inte riktigt hade koll på hur mycket som var kvar. Vi fick förstärkning av bror och mor, bildade ett löpande band och skruvade ihop alla skåp och lådor i ett huj. (Nästan)
Lägenheten var vid det här laget mycket välfylld. Skåpen fick vi stapla lite överallt.
Första skåpet på plats! Städskåpet. Det här var första försöket av ganska många. Vi platsanpassade städskåpet, och att det krävdes några försök innan vi blev nöjda.
Köket är IKEA:s nya, Metod. Överlag bra lösningar tycker jag! Skåpen monterades på en skena som vi först fäste i väggen. Här är första skåpsraden på väg upp:
Jag är sjukt nöjd med att ha satt in ett diskställ i ett av skåpen!
Efter att ha krånglat dit alla skåp var det dags att olja och slipa köksbänken innan vi sågade till den, med hål för hällen bland annat.
Montering av lådor och lådfronter.
Och här kommer diskbänken på plats.
So far so good. Nu har lådorna, köksfläkten och även kylen hittat sina platser!
Allt på plats! :) Nu är det bara lister, låd- och skåpshandtag, kakel och annat mindre fix kvar. Men det får komma i ett annat inlägg tror jag visst. Sneak peak över pappas axel:

6 kommentarer:

 1. Trevligt att se tillbaks på. Så roligt vi hade! Hur är det med köksdörren. Gångjärnen har vi kvar att fixa eller hur?
  Kram Pappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det stämmer! Jag använder köksdörren som en liten prydnadsinstallation i lägenheten nu, kan man säga. :)

   Radera
 2. Vilket jobb ni har gjort. Gillar också det där golvet alltså. Och så smart med diskställ bakom stängda dörrar. Fräscht. Finsk uppfinning va? Jag har bara sett det hos dig och i Finland. ;)
  Lite rättelse. Det var faktiskt du som bjöd på tårtan hemma hos mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, just det, det var ju jag som bjöd på den! God i alla fall. ;)

   Ja, det där med diskställ i skåp har jag förstått är vanligt i Finland. Väldigt smart, tycker jag (om man har så mycket plats att man kan avvara ett skåp). Konstigt att inte fler i Sverige har så. Det finns flera kökstillverkare som har lösningen här också, IKEA bland annat.

   Radera
 3. Jag blir alldeles matt av det här inlägget. Gud vad ni har kämpat och jobbat och så bra det verkar bli! I vår lägenhet finns diskställ i skåpet! ...men vi använder det inte för att vi tycker det känns omodernt, men det är alltså det nya!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det som varit omodernt kommer tillbaka, vettu! Men ja, det var mycket jobb, men roligt. Och jag blev väldigt nöjd med resultatet. :)

   Radera