tisdag 26 mars 2013

Att blocka en lintröja

Lintröjan är färdigstickad! :)
Återstår att blocka och fästa trådar.

Det där med att blocka stickade alster har jag aldrig gjort förut. Tänkte att det nog är bäst att googla lite först och läsa på andra pysselbloggar om hur man ska göra. Det första jag stötte på var detta inlägg hos Ilsefin, klockrent! Hihi. Sedan tänkte jag "hur svårt kan det vara?", så jag körde lite på känn.

Började med att blöta upp:

Slätade ut:
Klämde ut överflödigt vatten:
Placerade plant för att låta torka:
Färdigt! Dock råkade tröjan bli några centimeter längre av behandlingen. Hmm.
Nu är maskorna jämna å fina.
Så här såg det ut före blockningen:
Då återstår bara att fästa trådar också. (Teaser: det har jag redan gjort vid publiceringen av detta inlägg, fler bilder kommer snart.)

3 kommentarer:

 1. Jaha, var det såååå du gjorde! Jag har bara sprayat med vatten de få gånger jag blockat. Då förstår jag vad du menar med att det blir jämnare. Det här ska jag försöka våga mig på med nuvarande projekt. Dock lite läskigt att det måste vara ungefär 60 grader för att det inte ska färga av sig. Ser fram emot att se resultatbilderna ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, så gjorde jag! :) Men, som sagt, jag vet ju inte hur man egentligen ska göra.. Det där med bomullsgarn som riskerar att färga av sig verkar svårare. 60 grader vill man inte doppa fingrarna i ju. På stickpodden pratade de om att de blockar genom att tvätta delarna i maskin och sedan slätar ut och monterar. Verkar också lite läskigt... Men, lycka till!

   Radera
  2. Det ska jag testa! Låter smartare än att bränna sig

   Radera