onsdag 6 mars 2013

Mössor

Ett av mina första projekt när syjuntan var nystartad för ungefär sju år sedan (!) var en svart basker. Trevlig och enkel att sticka, med en instruktion från DN, om jag inte minns helt fel.
Sedan dess har det blivit några mössor. Här kommer några fler exempel. Jag repade upp en alldeles för lång halsduk från Indiska, gjord på ett garn som varierade i tjocklek, till denna:
Att sticka randigt gav en tät och varm mössa, och rätt snygg också! :) Tyvärr i lite för liten storlek för att passa min skalle, och jag har inte orkat göra en ny. (Detta var nr 2, första var ännu mindre..)
Slutligen den mössa som jag använt allra flitigast den senaste säsongen. En grå i mosstickning, gjord av ett ganska tjockt ullgarn. Varm och go!
Inser att det blir mycket i vitt-grått-svart. Kanske ska fundera på att variera mig lite och göra nåt färgglatt nästa gång.

4 kommentarer:

 1. Många fina mössor! Kul att du rev upp en köpt halsduk och stickade någonting nytt.

  SvaraRadera
 2. Oh, visste inte att du gjort så många mössor! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jojomän, jag har nog gjort någon mer som jag glömt bort. Det som är bra med mössor är att man bara behöver göra en (till skillnad från vantar och sockor). :)

   Radera